Dokáže facebook stránka predávať?

Dokáže facebook stránka predávať? Ja tvrdím že áno. Pripravil som menší prehľad predaných titulov propagovaných prostredníctvom fb stránky Bohatý otec Chudobný otec. Spísal som len tie predané tituly, ktoré sa predali v ten istý alebo nasledujúci deň, kedy boli propagované na fb stránke. Hlavne kniha Jak si vybudovat MLM stroj na peníze bola propagovaná viac krát. Taktiež som testoval platený príspevok (16 eur) Rovnakú propagáciu som zvolil aj pri titule Bohatý otech Chudobný otec. Čísla samozrejme nijako neohúria no pri fb stránke s počtom členov niečo vyše 1500 to nie je zlý výsledok. Testoval som aj cudzie fb stránky s počtom členov prevyšujúcich 10.000 no výsledok nestal za nič. Dôležité teda v predaji vôbec nie je počet členov ale niečo úplne iné (o tom možno nabudúce).

Spolu sa predalo 125 kníh. Následuje podrobnejšia štatistika, kde je uvedený konkrétny titul, počet predaných kusov a cena

Zvýšte svoje finančné IQ 6x (10eur)
Do dôchodku mladý a bohatý 10x (12eur)
Biznis 21. storočia 3x (11eur)
CashFlow kvadrant 12x (9eur)
Dotek Midase 3x (13eur)
Nefér výhoda 2x (13eur)
Nespravodlivá výhoda 3x (12eur)
Je nejvyšší čas 3x (14eur)
Bohatá žena 9x (12eur)
Ako podnikať úspešne 4x (10eur)

Spolu predaných 125 kníh. (k.21.10.2012)
Spolu sa predali knihy zhruba za 1.560 eur. Samozrejme štatistiky nie sú úplne presné. Kníh bolo pomocou tejto fb stránky prezentovaných a predaných podstatne viac. Do rebríčka som pridal len tie zaujímavé. Skúšal som propagovať aj knihu, ktorá nemá s finančným vzdelávaním veľa spoločného. Veľký úspech teda ani nezožala. V poslednom čase som tam kníh začal hádzať trocha priveľa. Do budúcna sa tomuto chcem vyhnúť. Propagáciu kníh chcem skôr obmedziť a zamerať sa len na platené príspevky, ktoré budú ale zriedkavejšie. Aj keď sú členovia tejto fb stránky zvyknutí v poslednej dobe na častú propagáciu kníh, nerád by som to preháňal. 

Samozrejme fb stránka Bohatý otec Chudobný otec nemá slúžiť len na predaj kníh! Aj vyššie uvedené čísla vypovedajú o kvalitnom obsahu stránky. Bez neho by to proste nešlo. Na fb stránke môžte naraziť na zaujímavé články z oblasti financií a investovania. Taktiež sa snažím pridávať citáty a myšlienky, ktoré súvisia s témou finančného vzdelávania. Občas máte možnosť naraziť aj na video alebo grafiku. No a v neposlednom rade na zaujímavú knihu. 

Následne pripájam screenshot propagácie knihy Jak si vybudovat MLM stroj na peníze:


Výsledkom tohto plateného príspevku bolo 30 zdieľaní, takmer 200 x "páči sa mi to" a takmer 50 komentárov. Výsledkom bolo takmer 20 predaných kníh v dni, kedy sa kniha propagovala na tejto fb stránke. Kniha sa slušne predávala aj po tom ako sa prečerpal kredit určený na propagáciu (16 eur). Táto reklama mi priniesla nie len predaj a následný zisk ale zároveň nových členov fb stránky Bohatý otec Chudobný otec a taktiež návštevníkov kníhkupectva upbook.sk. Toto je zatiaľ môj najlepší výsledok aký som dosiahol. Dokonca som v inej skupine skúšal platený príspevok za vyššiu sumu (24eur) no takýto výsledok a odozvu som nedosiahol.


Fb stránka Bohatý otec Chudobný otec funguje zhruba 1 rok. Rozbeh bol ťažší než som predpokladal a asi prvý polrok sa na stránke nič nedialo. Potom to už ale išlo rýchlejšie a rýchlejšie. Neskôr som až začal testovať propagovanie kníh.

Tento článok by mal byť dôkazom že aj tak malá fb stránka (1.500 členov) dokáže predávať. Myslím že pre začiatok to nie je vôbec zlé. Čo poviete?

4 komentáre:

  1. Lukáš klobúk dole :D

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Lukáš, to je super výsledok. Ja cez FB stránku nepredávam, ale generuje mi veľmi slušnú návštevnosť môjho blogu. Viem si však predstaviť ešte lepšie čísla, keby som jej venoval viac času (ktorý zatiaľ nemám).

    Držím palce ďalej. :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Martin mne fb generuje možno 80% návštevnosti eshopu.
      Až si myslím že to nie je zdravé :D
      Dôvodom bude zrejme to že sa marketing riešim prevažne na soc. sietiach. Využívam tiež twitter a g+

      Odstrániť