Kto je to Gary Vaynerchuk

Gary je človek, ktorý ma v poslednej dobe veľmi inšpiroval. Ak sa pozriete vpravo tak vidíte moju profilovú fotku na ktorej držím v rukách jeho knihu Roztoč to! Páči sa mi Garyho prístup k práci, životu a rodine. Páči sa mi jeho myšlienka "Začni zarábať na tom, čo ťa najviac baví".


Gary Vaynerchuk je úspešný americký podnikateľ v oblasti vinárstva, sledovaný bloger, ktorý presadzuje spojenie osobného zanietenia pre vec s úspešným podnikaním, a populárny degustátor vína s vlastnou online šou. Ako syn bieloruských prisťahovalcov do USA strávil roky prácou na premene malého rodinného obchodu na celoštátneho lídra v odvetví vinárstva. Podarilo sa mu to vďaka trpezlivému a dlhodobému budovaniu osobnej značky.

Chcete poznať Garyho tajomstvo úspechu? Gary tvrdí že žije podľa troch jednoduchých pravidiel úspechu:
-Miluj svoju rodinu
-Tvrdo pracuj
-Ži pre to, čo miluješ.

Žite pre to, čo milujete. Čo to vlastne znamená? Znamená to, že každé ráno, keď vstanete do práce, každé jedno ráno ste plní energie, pretože idete rozprávať o veciach, ktoré vás zaujímajú najviac na svete, alebo na nich idete pracovať. Nečakáte na dovolenku, pretože nepotrebujete prestávku od toho čo  robíte práca, hra a relax sú jedno a to isté.


Garyho biznis sa volá Wine Library a v USA je lídrom v oblasti vinárstva. Tomuto úspechu ale predchádzala tvrdá práca. Za kasou rodinného obchodu s vínom začal Gary pracovať už ako šestnásť ročný. Neustále sa vzdelával najskôr čítaním článkov o víne a keď bol starší začal s ochutnávaním. Postupom času sa z Garyho stal vynikajúci rozprávač a ochutnávač vína. Gary vedel o vine všetko vďaka neustálemu vzdelávanie. Neskôr začal rozvíjať myšlienku vybudovania Wine Library TV, a potom Garyvaynerchuk.com.
"Ako veľmi to chcete roztočiť? Pália vás výčitky, že ste ešte nezačali? Prevaľujete sa v noci v postli namiesto spánku, s hlavnou plnou snov a nápadov? Ste pripravení podniknúť čokoľvek, aby ste mohli žiť podľa vlastných predstáv?"
Keď Gary vybudoval Wine Library mal 22 rokov a už riadil desať miliónový biznis. Zarábal na každom zákazníkovi. Ak zákazník vošiel do obchodu aby si kúpil fľašu vína, zvyčajne odchádzal s tromi. Jeho ročný plat spolu činil 27.000 USD. Väčšina mladých ľudí, ktorí pozdvihnú biznis na 10 miliónov USD ročne, si myslí, že si za svoju šikovnosť a tvrdú prácu zaslúžia hodinky, auto a luxusný byt. Podľa Garyho by ste na to mali čím skôr zabudnúť. Vy ste totiž na poslednom mieste! Predtým, ako investujete do seba, musíte investovať do svojej dlhodobej budúcnosti. To znamená, že vás žisk by mal ísť rovno naspäť do vášho výskumu, obsahu a zamestnancov, ak nejakých máte. 
"Existuje niečo, čo vás nesmierne baví a čomu by ste sa chceli venovať celý život? Vášeň, ktorá vám nedá spať? Nastal čas, aby ste na tom začali zarábať."
Gary Vaynerchuk je autorom dvoch kníh. Jeho prvá kniha Roztoč to! bola preložená do slovenčiny vydavateľstvom EastoneBooks a jeho ďalšia kniha The Thank You Economy vydalo v češtine vydavateľstvo PRAGMA pod názvom Princíp vděčnosti v byznysu

V dnešnom biznise najviac záleží na osobnej značke a budovaní komunity. Garymu sa skutočne darí:

Gary a jeho blog garyvaynerchuk.com
twitter https://twitter.com/#!/garyvee jeho followers sa blíži k jednému miliónu!
facebook http://www.facebook.com/gary takmer 83.000 ľuďom sa to páči
google+ https://plus.google.com/u/0/111310990991240556038/posts v okruhoch takmer 980.000 ľudí
pinterest http://pinterest.com/garyvee/ viac než 4.500 followers

Na záver som pre Vás pripravil ukážku na stihnutie z knihy Roztoč to!

6 komentárov:

  1. Knihu roztoč to som čítal a je naozaj dobrá. Rozmýšlal som aj nad nákupom princíp vdečnosti v byznysu, ale zatial mám dosť kníh v poradí. Pravdepodobne si knihu kúpim neskôr.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tiež mám kopec kníh ktoré ešte len čakajú na to kým sa do nich pustím. Prevažne je to literatúra o marketingu. Písal som riaditeľke vydavateľstva eastone books a vraj na budúci rok chystajú vydanie knihy "The Thank You Economy" v slovenskom jazyku no PRAGMA ich predbehla aj keď je to v češtine.

      Odstrániť
    2. Knihu thank you economy mam precitanu, rovnako ako jeho prvu knihu. Myslim ze jeho kniha roztoc to je podstante lepsie... ale je to len moj nazor.
      oplati sa tiez precita knihu Restart od Frieda a Hansona

      Odstrániť
    3. Restart je skvelá kniha. Ja osbobne som ju prečítal niekoľko krát.

      http://www.upbook.sk/knizna/eshop/0/3/5/383-Restart

      Odstrániť
  2. Garyho kniha Rozstoc to je vazne skvela. Po jej precitani som sa na podnikanie zacal pozerat uplne inymi ocami. Roztoc to je kniha inspirujuca a pouca. Urcite ju vsetkym odporucam a tesim sa na jeho dalsiu knihu

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem za komentár misko a taktiež odporúčam túto knihu každému kto sa chystá alebo už podniká na internete a tiež každému kto si myslí že to čo ho skutočne baví ho nedokáže uživiť. Nie je to tak! :)

      Odstrániť