Nádherné kancelárie: YouTube

Celkom ma zaujíma pracovná kultúra a s ňou je tiež spojené pracovné prostredie. Rozhodol som sa pripraviť seriál o kancelárskych priestoroch firiem, ktoré sú mi sympatické. Určite nebude chýbať Google či Zappos. Na dnes som si ale pripravil spoločnosť, ktorá ma s Google veľa spoločného. Pozrieme sa na 3 kancelárie spoločnosti YouTube. Konkrétne v Zürichu, Londýne a Los Angeles.  Každú kanceláriu navrhuje iná dizajnérska spoločnosť ale každá ma za cieľ to isté. Prioritou je docieliť prostredie, kde sa budú zamestnanci cítiť skvelo, pohodlne a radi sa doň vracať.

Pracovné prostredie kancelárie Google/YouTube v Zürichu dokonale ladí s uvoľnenou atmosférou sociálnej siete YouTube. Kancelárie sa rozprestierajú na ploche takmer 12.000 m2 a určite vás prekvapia svojou neformálnosťou. Zaujímavé sú tematicky ladené kabínky. Posúďte aká je spoločnosť YouTube tolerantná a nakoľko si váži svojich zamestnancov









Nasleduje Google/YouTube kancelária v Londýne. Mne osobne sa tieto priestory páčia zrejme najviac. Nechýbajú čalúnené závesy, veľké YouTube logo na strope, kinosála či zaujímavo riešené zatváranie-otváranie dverí. Celkom príjemné prostredie na prácu. Čo poviete? 










Nové kancelárske priestory spoločnosti Google/YouTube v Los Angeles. YouTube zvolil relatívne jednoduchú paletu farieb. Dizajn nových kancelárií by sa dal opísať ako svieži, ľahký, moderný a zároveň by   na mňa takéto prostredie vplýva stále útulne. S YouTube kanceláriou v Zürichu sa to ale porovnávať nedá :)

Čo myslíte, aký vplyv môžu mať takto zariadené a dizajnovo ladené kancelárske priestory na zamestnancov spoločnosti YouTube. Páčilo by sa vám pracovať v takomto prostredí?





(zdroj:freshome.com)

5 komentárov:

  1. ak tam nie je denne svetlo, a koberce, u mna nema sancu taka chladna technicka miestnost...

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Aspoň na fotkách je takmer každá miestnosť pri okne, čiže ma aj denné svetlo. V kancelárii sú použité teplé farby a nechýbajú ani teplá materiály ako drevo. Skutočne o akej chladnej a technickej miestnosti to píšeš? :D Dokonca tam vidieť aj koberce.

      Odstrániť
  2. toto je novodoba tzv. detska karierovitost..
    tito ludia nevedia, co je praca - len sa robia, ze pracuju..
    takychto ludi zobrat a zatvorit niekde na 20 rokov do strojarenskej fabriky, nech zistia co je zivot ;)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Nemyslím že Google by zamestnával ľudí čo nepracujú ale sa iba hrajú :) Spoločnosť ako google, ktorá patrí medzi najdrahšie na svete (špičku vo svojom obore) musel niekto vybudovať a to za pomoci inteligentných, kreatívnych a hlavne pracujúcich ľudí.

      Odstrániť
    2. Aj strojárenské fabriky by mali konečne zamestnancom vytvoriť kvalitné pracovné prostredie a verte mi, že sa to dá... toto som videla tiež vo Švajčiarsku. No a ku tým hravým deťom: skúste každý deň sústredene pracovať za počítačom!!!

      Odstrániť