25 podnikateľov, ktorí zmenili svet

Aké by to bolo, keby ste si mohli zájsť na obed s niektorým z najúspešnejších podnikateľov sveta a otvorene sa s ním porozprávať? Dozvedieť sa, ako Reed Hastings, zakladateľ siete Netflix, ešte v čase VHS kaziet vedel, že raz sa budú filmy pozerať priamo cez internet? Alebo sa spýtať zakladateľa Starbucksu Howarda Schultza, ako sa mu podarilo povýšiť prípravu a pitie kávy na jedinečný rituál miliónov ľudí na celom svete?

Chceli by ste vedieť, ako sa zo "školských experimentov" zrodili firmy ako Google alebo Facebook? Alebo to, ako investor Dan Lufkin dokázal zmeniť pravidlá americkej burzy? Zaujímalo by vás, aké prekážky musel prekonať indický podnikateľ Narayana Murthy, keď sa rozhodol dať dokopy najlepších vývojárov no svojej krajine a softvérovou firmou infosys konkurovať západnému svetu?


Sú nasledovníkmi Andrewa Carnegieho, Thomasa Edisona a Henryho Forda, vizionármi, ktorí od základov vybudovali jedinečné podniky, Vďaka spojeniu svojej predstavivosti s tvorivosťou, manažérskymi zručnosťami a podnikavosťou dokázali zmeniť náš žiovtný štál aj spôsob práce. 

Podnikatelia ako Michael Dell, Oprah Winfrey, Bill Gates či Steve Jobs sa v rozhovoroch s autorom tejto knihy zdôverujú nielen so svojimi obchodnými stratégiami a prístupmi k manažovaniu ľudí či reišeniu problémov, ale rovnako otvorene opisujú aj svoje detstvo, všeobecné názory na dianie vo svete či vplyv biznisu na ich súkromný život a opačne. 


Čitateľ sa v knihe dozvie mnoho zaujímavých informácií zo zákulisia vzniku fenomenálnych firiem a z fungovania svetových trhov, ktorých vplyv na svoj život si možno ani neuvedomujeme. 
"Aké by to bolo, keby ste si mohli zájsť na obed s niektorým z najúspešnejších podnikateľov sveta a dobre sa s ním porozprávať?"
Z tejto jednoduchej otázky sa zrodila kniha 25 podnikateľov, ktorí zmenili svet. Len si skúste predstaviť, že by ste mali príležitosť vypočuť si, ako Steve Jobs, John Mackey alebo Fred Smith rozprávajú o svojich skúsenostiach a najdôležitejšcíh veciach , ktoré sa naučili pri budovaní spoločností Apple, Whole Foods Market či Federal Express.

"Chcel by som, aby ste sa pri tejto knihe zamysleli nad podstatou podnikania, a ak sami chcete vytvoriť niečo zmysluplné, aby ste sa pri jej čítaní inšpirovali. Nie vždy sa mi podarilo rozprávať sa s podnikateľmi, o ktorých je táto kniha, osobne, lebo väčšina z nich , sú neuveriteľne zaneprázdnení ľudia - často úplne pohltení svojím biznisom a s kalendárom vyplneným do poslednej hodiny na viac než rok dopredu."
Túto úžasnú knihu 25 podnikateľov, ktorí zmenili svet napísal John A. Byrne - je uznávaný americký novinár, ktorý sa aj vďaka práci na tejto knihe rozhodol sám podnikať. Vedie mediálnu spoločnosť C-Change Media Inc., kde je zároveň šéfredaktorom. V minulosti pôsobil ako redakotr časopisu BusinessWeek a šéfredaktor portálu BusinessWeek.com. Prednáša, píše a ako autor alebo spoluautor je podpísaný pod viacerými biznis knihami, vrátane dvoch New York Times bestsellerov.  


Máte pocit že by vás táto kniha zaujala? Nekupujte mačku vo vreci. Stiahnite si ukážku

6 komentárov:

  1. vyzera to ozaj zaujimavo
    kto kazdy sa v tejto knihe spomina
    zaujimali by ma mena 25 podnikatelov ak je to mozne. dakujem

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Jonh mackey, Arthur Blank a Bernie Marcus, Reed Hastings, Howard Schultz, Jeff Bazos, Herb Kelleher, Steve Jobs, Herb Kohler Jr, Dna Lufkin, Michael Dell, Reid Hoffman, Bill Gates, Elike Batista, Mark Zuckerberg, Carlos Nuzan, Phil Knihgt, Ratan Tata, Muhammad Yunus, Charles Schwab, Larry Page a Sergey Brin, Narayana Murthy, Fred Smith, Ted Turner, Oprah Winfrey, Sir Richard Branson. To by mal byť všetko :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. skvela kniha Lukas. objednana, precitana, inspirativna.
      dala mi dost vela.
      dakujem

      Odstrániť
  3. Mám ju doma. Ozaj skvelá kniha

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Moje svedectvo Ahojte všetci. Som tu, aby som potvrdil, ako som dostal pôžičku od pána Benjamina po tom, čo som niekoľkokrát požiadal od rôznych požičiavateľov pôžičiek, ktorí sľúbili pomoc, ale nikdy mi pôžičku nedali. Kým ma môj priateľ nepriblížil pánovi Benjaminovi Leeovi, sľúbil mi pomoc a skutočne urobil, čo sľúbil, bez akejkoľvek formy omeškania. Nikdy som si nemyslel, že stále existujú spoľahlivé pôžičky na pôžičky, až kým sa nestretnem s pánom Benjaminom Lee, ktorý s tým skutočne pomohol pôžičku a zmenilo moje presvedčenie. Neviem, či nejakým spôsobom potrebujete skutočnú a naliehavú pôžičku. Môžete sa obrátiť na pána Benjamina prostredníctvom WhatsApp + 1-989-394-3740 a jeho e-mailu: Lfdsloans@outlook.com ďakujem.

    OdpovedaťOdstrániť