Nikto nemá čas!

Ako tak sledujem ľudí vo svojom okolí, zrazu nemá nikto čas. Asi to bude hektickou dobou. Ľudia dokonca rušia dohodnuté stretnutia. Najčastejšou výhovorkou je "Nemám čas". Táto výhovorka sa v spoločnosti celkom ujala a je úspešne tolerovaná. Dokonca nemajú čas ani nezamestnané osoby! Kam ale táto doba speje, keď už ani nezamestnaný človek nemá čas! Ako si potom môže takáto osoba hľadať prácu, keď na to nemá čas?

Nedávno prebiehal medzi mnou a jednou nemenovanou osobou takýto rozhovor:

- Ahoj máš pre mňa tie (mnou požičané) peniaze?
- Ahoj. Prepáč ale momentálne nemám čas
- A čo robíš?
- aaa... Sedím s kamošom na pive
- aha 
- Počuj potom sa ti ozvem OK?
- OK!

Samozrejme osoba sa už z nedostatku času ani po pivnom stretnutí neozve. Niet sa čo diviť. Žijeme v uponáhľanej dobe, kde je času ozaj málo. Hlavne ak ide o plnenie záväzkov. Vtedy sa výhovorka ako "Momentálne nemám čas, nestíham" skutočne hodí. A samozrejme spoločnosť to chtiac, nechtiac toleruje. 

Toto bol len konkrétny prípad hrubého zrna a totálnej nezodpovednosti a sračkového prístupu jednej osoby. Vo väčšine prípadoch to nie je také hovadské ale v princípe je to vždy to isté.

3 komentáre:

  1. Ľudia nie sú efektívni, tak sa aspoň hrajú na zaneprázdnených. Kto má čas, je podozrivý, kto čas nemá, vyzerá že tvrdo maká...

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Len doplním. Dostatok času je vecou priorít.

    Inak keď chceš vrátiť peniaze, a daný človek stále "nemá čas." Tak vyskúšaj napísať do jeho FB profilu - verejne "Kedy mi už vrátiš tých 100 €. Už na ne čakám vyše roka."

    Urobil som to len raz (u človeka, ktorý mi vyše roka, nevracal peniaze) a do 24h mi ich poslal na účet. Sociálny tlak jednoducho funguje.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Našťastie peniaze som včera obdržal a predstav si že dotyčná osoba nestíhala tak len poslala peniaze po tretej osobe :)
      Som sa len pousmial a pomyslel si svoje.

      Súhlasím je to o prioritách a v tomto konkrétnom prípade zohrával veľkú úlohu aj charakter.

      Odstrániť