Kto je to Guy Kawasaki

Guy sa narodil v Honolulu na Havaji v roku 1954. Nepochádza z bohatej rodiny no jeho otec bol pracovitý človek. Počas svojej kariéry sa vypracoval z hasiča, realitného makléra, až na vládneho úradníka. Kawasaki má bakalársky titul zo Stanfordu a titul MBA z UCLA, rovnako ako čestný doktorát z Babson College. Je spoluzakladateľom online časopisu Alltop.com (agregátor blogov). Predtým pracoval pre spoločnosť Apple.


Guy Kawasaki pracoval ako vedúci pracovník v spoločnosti Apple Computer. Zodpovedá za úspech počítačov Macintosh. Je autorom kníh Okouzlení, Realita podnikání a Umění rozjezdu. Jeho ďalšie knihy zatiaľ neboli preložené do češtiny či slovenčiny. Dnes je Guy výkonný riaditeľ spoločnosit Garage Technology Venutres, kapitálovej firmy pre podniky so špičkovou technológiou.

Kawasaki je jedným z najoriginálnejších stratégov a prináša dve dekády skúseností, aby pomohol všetkým, ktorí rozbiehajú svoj biznis. Autor bestsellerov a mnohých článkov z oblasti biznisu radil tisícom ľudí, ktorí usilovali o premenu svojich snov v realitu.


Kawasaki nás nabáda k tomu, aby sme rozpútali svojho vnútorného génia. "Naučte svojho zákazníka niečo, čo nikdy nepoznal a on ťa odvďačí svojou vernosťou."
Guy Kawasaki a sociálne siete:

Sledujte ho na twitteri @guykawasaki
Pridajte si ho k priateľom na facebooku Guy Kawasaki
alebo si ho pridajte k okruhom na google+ Guy Kawasaki
Pri jednej mojej prezentácii som dostával stále tie isté otázky:"Ako získať kontakt na investora rizikového kapitálu?" "Koľko percent mu mám dať?" Nikto sa ma nepýtal na to ako vybudovať firmu! 
Kawasakiho najnovšia kniha "What the plus" je druhá kniha v poradí ktorá sa venuje určitému produktu. Tou prvou bola ešte v roku 1987 kniha "The Macintosh Way". V tejto knihe Kawasaki vysvetľuje v čom je Google+ tak výnimočný ako Macintosh. 


Ďalšia Kawasakiho kniha "Realita podnikání" je komplexným radcom pre tých, ktorí zakladajú a riadia významné organizácie, teda tie, ktoré prekonávajú test času a ignorujú pominuteľné módne trendy v teórii podnikania.
Táto nepostrádateľná kniha obsahuje aktualizované a rozšírené najlepšie vstupy z autorovho populárneho blogu a približuje jeho nenapodobiteľné poňatie rôznych tém: od efektívneho e​​-mailovania cez umenie nadbieha až po to, ako predísť "explózii hlupákov".

"Je nevyhnutné vedieť zamestnať ľudí, ktorých pohľad, schopnosti a úsudok sa dramaticky líši od vášho, plne im dôverovať a dokázať ich oceniť. Je to vzácna schopnosť, pretože vyžaduje neobyčajnú skromnosť, toleranciu a múdrosť."
Guy Kawasaki je autorom kníh:

Enchantment
Reality Check
The Art of the Start
Rules for Revolutionaries
How to Drive Your CompetitionCrazy
Selling the Dream
Database 101
The Computer Curmudgeon Hindsights
The Macintosh Way

Na záver tu mám jeden bonus. Kawasakiho vôbec prvá kniha The Macintosh Way na stiahnutie úplne zdarma!

Citáty sú použité z knihy: Umění rozjezdu

2 komentáre:

  1. vdaka za info lukas. paci sa mi ako pises a tvoj blog navstevujem pravidelne. zaroven som zakaznikom upbook.sk. chvalim ta za to co robis a ako to robis. len tak dalej lukas

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Viem že si zákazník Jarko :) Verných zákazníkov poznám podľa mena. Skutočne ti ďakujem za komentár.

      Odstrániť